lördag 11 juni 2011

Åtta länkar en lördag


They make Death Ray dolls now?
I want one.

Alan Moore tecknad av Frank Quitely

Jeff Lemire gör Animal Man och Frankenstein, agent of S.H.A.D.E.
Bland de nystartade DC-serierna så kommer en med Seven Soldiersversionen av Frankenstein. Från en serie av Grant Morrison (som jag skrivit om i inlägget Berätta för dem att... Frankenstein lever!) och Animal Man. Vars mest kända version också är skriven av Morrison (jag har tidigare skrivit om den HÄR). När Morrison skrev Animal Man så var det en bortglömd obskyr figur som han därmed kunde göra vad han ville med.
Det tycker man kanske DC Comics hade kunnat lära sej något av.

Grant Morrison ska skriva Action Comics
Morrison själv ska skriva Action Comics. Med en Stålmannen tidigt i sin karriär. I intervjuer efter All-Star Superman så har Morrison sagt att han ville göra ett nummer med en ung socialistisk Stålmannen. Action Comics kommer att tecknas av Rags Morales. Så den kommer inte att bli lika snygg som Quitelys All-Star Superman. Det hela känns lite som ett steg bakåt för Morrison som går allt mer ner sej i superhjälteserieträsket.

Tio sanna fakta om Butter enligt Gnidkungen

The apocalypse was televised
Ella Andrén på Dagens bok om Inside Joss' Dollhouse - en samling essäer om TV-serien Dollhouse. Av han som gjorde Buffy och vampyrerna. Jag såg andra säsongen av Dollhouse nyligen. Den var inte alls lika bra som Buffy.

Inga kommentarer: